tisdag, februari 13, 2007

Tips på snabb rätt

Ibland har man ju sådär himla bråttom när man ska laga mat. Jag har komponerat ett rätt som vi tar till varje vecka just nu. Tänkte att jag skulle tipsa här! Snabba vardagsrecept behövs alltid. Och laxen blir jättegod när man kokar den. Saftig och lagom tillagad. Matlagningstiden för denna rätt är max 2o minuter.

Laxfilé med fullkornspasta & citronsås

4 portioner

4 st laxfiléer i portionsbitar
fullkornspasta
1 pkt Kelda Citronsås
2 avocado
färsk basilika (kan uteslutas)
salt, peppar

Lägg laxfiléerna i en kastrull och täck med lätt saltat vatten. Koka upp vattnet och vrid sedan av plattan och låt stå i 5-10 minuter. Koka under tiden pastan. Tärna avocadon och strimla basilika. Lägg upp fullkornspasta och en laxfilé på varje tallrik och ringla över citronsåsen. Dekorera sist med tärnad avocado och färsk basilika. Vrid några varv med pepparkvarnen. Och så var det klart! Servera gärna med grönsaker såsom morotsstavar eller gröna ärtor.

Nu är det dags för vår kvällsrunda för lite frisk luft och motion. Gäller att kunna sjunka ned framför TV:n med gott samvete senare ;-) Desperate Housewives är ju på gång ikväll...

2 Comments:

Blogger Yogamamma said...

perfekt tips för en stressad mamma som varken orkar eller har tid med stora, långa middagar
Ska genast testas. Tack!

2:16 em  
Blogger sandra said...

härligt! det är verkligen sådär barnsligt snabblagat och gott som man vill att det ska vara. speciellt med bebis kan tänkas :-)

2:19 em  

Skicka en kommentar

<< Home