onsdag, september 27, 2006

Laddar batterierna

Efter att ha tagit en mycket syndig och otillåten power-nap på eftermiddagen (läkemedelsräkningen tog stryk) samt haft pep-talk med min svåger (låter så gulligt och gammalt, med tanke på att han är 20) har jag lite mer energi nu framåt kvällen.

Sitter och försöker få ihop en liten inköpslista till IKEA och ser fram emot att få ta en av de sista turerna i vår kära Volvo. Den ska säljas och det svider riktigt ordentligt när det verkligen närmar sig. Och nej, ingen ny bil ska inhandlas, utan vi skall vara billösa ett tag tills vi har råd att köpa en nyare modell. Bilen börjar bli gammal och gå sönder här och där, även om den går jättebra, och vi orkar inte/har ej råd att laga bil regelbundet. Vi är ju lite sugna på att resa innan vi startar bebisverkstad om några år och då får bilen stå tillbaka.
Som tur är har vi ju makens gulliga föräldrar som kan låna ut sin bil då och då, så att vi kan storhandla etc. Så det ska nog gå utmärkt!

Imorgon ska jag förresten delta i en samverkansövning i katastrofmedicin. Vår klass ska vara "markörer" i en övning med räddningstjänst, ambulans, polis och sjukvården. Vi ska alltså spela skadade och sminkas och kletas med blod och annat äckel. Sen ska vi få tas om hand av riktiga yrkesmän, som tränar inför eventuella katastrofer. Spännande ska det bli, men vi hade trott att vi skulle få öva på sjuksköterskerollen (inte så konstigt kanske?) och blev lite tagna på sängen igår när det informerades om vår insats. Imorgon 07.00 bär det dock av från Campus Ersta mot Arlanda brandstation.

Nu blir det till att värma lite middag innan den stora färden inleds (IKEA alltså).